1.CEM GÜLER
Başkan yardımcısı.
30 yıllık belediyeci.
Şehir plancısı.
Onun için “kötü”, “kötü niyetli”, “çalışmıyor”, “yardımcı olmuyor” diyen bir kişiye bile rastlamadım.
Ama “Pırlanta gibi”, “Tertemiz”, “Namusunu teslim et” diyene rastladım.
“ AK Parti, İzmit Belediyesini yine kazanırsa kesinlikle onunla devam etmeli, ondan faydalanmalı, onunla çalışmalı” diyene de rastladım.
“Devletin böyle isimlere ihtiyacı var” diyenleri duydum.
Konusunda uzman, nazik, saygılı, pozitif.
Gerçekten bu kadar iyi mi?
Evet.
.jpg?)
2.SİBEL SOLAKOĞLU
Başkan yardımcısı.
Avukat.
Kocaeli Barosu eski başkanlarından Avukat Tamer Solakoğlu’nun eşi.
O da düzgün bir isim.
O da saygıdeğer bir yönetici.
Ama sanırım siyasi yerler pek ona göre değil.
.jpeg?)
3.MİTHAT AĞA
Spor Müdürü.
Belediyenin çalışkan, dürüst yüzlerinden biri.
Futbol camiasında sevilen, sayılan bir isim.
.jpg?)
--İzmit Belediyesindeki tüm yöneticileri tanıdığımı söyleyemem. O yüzden sadece tanıdıklarım arasında bir değerlendirme yaptım. Tanımadıklarım arasında da kaliteli isimler olabilir.
--Bu yazıyı niye yazıyorum? Benim toptancı bir anlayışım yok. Bir belediye her açıdan kötü, diğer belediye her açıdan iyi olamaz. Bir partinin tüm yöneticileri kötü, diğer partinin tüm yöneticileri iyi diye bir şey yoktur. Çirkine çirkin demesini bildiğimiz gibi, güzele güzel demesini de biliriz.
Bazı okullar yemekleri pahalıya satmıyor mu?
Servis Tabldot. Yani garson falan yok.
Porselen tabak da yok. O da ayrı maliyet olurdu.
Yemeğin miktarı da piyasaya göre bir tık daha az. Kabul edelim ki öyle.
Ama fiyatlar o kadar da uygun değil.
İzmit Öğretmenevi ile karşılaştıralım.
Giden, bilen var mı bilmiyorum ama öğretmenevinde çorba, ana yemek ve pilavdan oluşan bir menü ortalama 60 lira.
Masaya servis var.
Porselen tabak var.
Kurumlar vergisi, stopaj, elektrik, su, işçi maaşı, işçi tazminatı hepsi var.
Yani devletten ya da bedava kullanmıyor hiçbir şeyi.
Buna rağmen kar ediyor, zarar etmiyor.
Ama Muammer Dereli gibi ilimizin meşhur okullarında bir menü 65-70 liradan satılıyormuş.
Bakın, bu yemekleri kantinler vermiyor.
Kantinler verse, “Kiraları da çıkarmak zorundalar. Kiraları unutma” diyebilirsiniz.
Ama kira falan da yok.
Çok pahalı olmayabilir.
Ama bir öğrencinin sadece öğle yemeğinin aylık 1500 lira tuttuğu bir dönemden geçiyoruz.
.jpg?)
Yorum yazarak En Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan En Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler En Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı En Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak En Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan En Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler En Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı En Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(17)Devletini Seven - Çok saygı değer babanın oğlu gazeteci Engin bey dürüst insan şu belde aşedeki çalışanları hele hele giyim ayakkabı tadarik edilen yere ihalesiz dışardan giyim almaması gerekirken alım yapıyorlar.fabrikalardan yarı fiyata almak varken
Paşali - İZMİT BELEDİYESİNDE EN İYİ BÜROKRAT SİNAN KARADENİZDİR.ÇOK EFENDİ ÇOK KİBAR VE ÇOK BİLGİLİ BİR KİŞİDİR.
İzmitli - Sonuna kadar katılıyorum. Vatandaşa her zaman yardımcı olan, işinin ehli, iş ahlakı ve karakteri düzgün bir bürokrattır.
Ali - Emle Mithat doğru da Sibel ne alaka
Kocaelispor - mithat aga kim ya allah aşkına 2 koyun ver güdemez bu mithat boş işlerden sorumlu ego kibirli havalı biri mithat aga 2024 ten sonra çobanlıga terfi etsin.....
İzmit - Engin isine bak bolummm kvirmaaa
ülkesever - Sen kendini denetim,değerlendirme müfettişimi zannediyorsun.Saygı herkes içindir.
Izmitli - Birde en beğenmediklerinizi yazsaydınız:))
Izmitli - Bu yazının amacı ve içeriği tam olarak ne anlatmak istiyor.. İzmit Belediyesi yerel seçimde AKP ye geçecek AKP yönetimi bu kişilerle devam etsin mi?
Si̇bel Solakoğlu Mu?!! - Sibel Solakoğlu mu ?? Belediyeden atılan bir ak partiliye " Bende chp li olduğum için valilikten zorla emekli edilmiştim, şimdi seni de biz attık, bunlar normal şeyler " diyen bir kadından bahsediyorsunuz ve beğenilen biri mi diyorsunuz yani ?? Engin bey sizden gerçekten bu güzellemeyi beklemezdim...
Salih Palaz - Cem bey çok kıymetli bir meslektaşımızdır. Çok sever ve sayarız başarılarının devamını diliyorum
Isci - Yasar kardas abimiz vefalidir.adam satmaz.yureklidir geri vites yapmaz ,dostlarini unutnaz .mitat aga ise buyuk nankordur ,adam sarar ,hic guvenilnez.arkani donersin seni unutur.
Ali Veli Deli - kim ne derse desin İzmit Belediyesinin en çalışkan bürokratı Çetin DÜZGÜN'dür...
Vatandaş - Şair burda ne demek istemiştir...
Pazarci̇ - Zabıta müdürü ÜMİT bey görevini en iyi şekilde yapan biridir kendisi görevini en iyi şekilde yaptığı için SEVİLMEZ , acaba sevmiyen kişiler onun yerinde olsa ne yapardı merak ediyorum .
Dr Ömer - İzmit belediyesinde Muhtarlık işleri müdürü Server Yıldırım bey işini gayet özverili ve fedakarca yapan çok çalışkan bir bürokrattır kesinlikle daha güzel makamları hak etmektedir Kıymetli yazarın server beyin kendisini ziyaret edip çayını içmesinde fayda görüyorum bir okuyucunuz olarak saygılarımla
Belediyeci - Süperler maşallah
Yazılan yorumlardan En Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler En Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı En Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.