DESTEĞİ İSTEMEDİ
İlk görüntüde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 1 Temmuz 2020’de Fethiye esnafıyla yaptığı toplantıda bu işi bitirme sözü verirken, gerekirse tek başına altyapıyı da yapacağını belirtiyor. İkinci görüntü ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 14 Ocak 2021’de yapılan Meclis Toplantısına ait. Burada karar değiştiren Hürriyet, altyapıyı yapmak istemediğini ve işin bölünmesini istiyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın’ın finansman ve teknik her türlü yardım önerisini de peşinen kabul etmemesi de ayrıca bir detay.
İKİ VİDEO
Güney, bu iki video üzerinden Fethiye Caddesi yenileme çalışmasının başlamama nedeninin çok net şekilde İzmit Belediyesi’nden kaynaklandığını, yine plansız ve hazırlık yapmadan bu projenin gündeme getirilip hem boşa tanıtım masrafı yapılarak, vatandaşın beklenti içine sokulduğunu belirtti. CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’ın bu yanlışı savunurken sesinin yüksek çıkmasının suçluluk psikolojisinden kaynaklandığına da işaret eden Güney, şunları söyledi:
BİZ BAĞIRARAK KONUŞMAYIZ
“Sayın Başkan, sesinin çok yüksek çıkmasının bir suçluluk psikolojisinden kaynaklandığını biliyorum. Bizim sesimiz bu kadar yüksek çıkmayacak.
Yalan ve iftiraya gelince; sizin geminin kaptanı yalan ve iftirayı çok iyi bilir.
Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni yapacağım diye söz verip nasıl caydığını çok iyi biliyoruz.
Ben emekçiyim, emeğin ne demek olduğunu bilirim, hiçbir çalışana kıymayacağım deyip onlarca çalışanı nasıl kapı önüne koyduğunu çok iyi biliyoruz.
TERÖR ÖRGÜTÜ SEMPATİZANLARINA
Haktan, yoksulluktan, dar gelirliden bahsedip terör örgütü sempatizanlarına İzmit’te konser verdirdiğini çok iyi biliyoruz.
Liyakat, liyakat deyip kendine yakın kim varsa; eş, dost, akraba herkesi işe aldığını çok iyi biliyoruz...
İşte size son örnek: Fethiye Caddesi Projesi. Burada da dün başka, bugün başka konuştuğunu gösteren iki videoyu izlediğinizde acaba ne düşüneceksiniz merak ediyorum.
MEMLEKETİ TEKİRDAĞ’A YERLEŞEBİLİR
Sayın Başkan, size sesleniyorum. Birileri işi bittiğinde bu şehirden çekip gidebilir. Memleketi Tekirdağ’a yerleşebilir. Ama biz İzmitliyiz. Bizim gidecek başka yerimiz yok.
Yaşınız benden büyük ama kabul edersen sana bir tavsiyede bulunmak isterim. Vaatlerini yerine getirmeyen, sözlerini tutmayan birinin arkasına sığınarak siyaset yapmaktan vazgeç.
Fethiye Caddesi’nin yenilenmesiyle ilgili çalışmada baştan belirtelim, bizim amacımız asla bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir.
CEDİT’TEN BİLİYORUZ
İzmit Belediye Başkanının verdiği sözleri yerine getirmek hususunda ne kadar sorumluluk (!) sahibi olduğunu Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nden biliyoruz. Aynı hatalar yaşanmasın, şehrimiz kaybetmesin diye, en başından beri bizler doğru olanı göstermeye çalışıyoruz.
İNKAR EDİYOR
Bu işe hiçbir hazırlık yapmadan geçen yıl Ocak ayında girdiği, altyapı için İSU ile ilk görüşmeyi Temmuz ayında yaptık demesinden belliydi.
Şimdi de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yapmasa bile bu işin altyapısını da gerekirse ben yapar, Fethiye Caddesi işini bitiririm sözlerini inkar ediyor.
7 AYDIR SÖYLEDİĞİ HALDE…
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr.Tahir Büyükakın bırakın görevden kaçmayı, İzmit kazansın diye altyapıda-üstyapıda teknik ve finansman her türlü desteği 7 aydır söylediği halde, işin sorumluları bu yardım teklifini kabul etmiyor; dün başka konuştukları halde artık esnafı ve vatandaşı mağdur edecek iki ayrı koldan bu işin yürütülmesini diretiyor.
İşte bütün bu gerçekler ortadayken, halkımızı daha fazla oyalamaya gerek yoktur.
AK Parti olarak bizler şehrimizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.”
İşte o video:
Yorum yazarak En Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan En Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler En Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı En Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak En Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan En Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler En Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı En Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(8)Gökhan Ergin - Sayın Başkan,fethiye caddesinin aciliyeti yok,oraya yapacağınız masraf nekadar bu halkın parası lütfen açıklayım,bence halk için ne yapın biliyormusunuz,biz esnaflara bu zor zamanda yardımcı olun,belediyenizden esnafa msj cekiyorsunuz,çop vergisiydi ,atik bedeliydi tabela vergisi diye,borcluların borclarını kapatin,bizde halkın belediyesi olduğunuzu anlayalım.fethiye caddesinde esnaf kalmadıktan sonra orayı yapsan ne olacak,,saygılarımla.
Gökhan Ergin - Sayın başkan,ben bir esnafım,caddelere düzenleme yapacagına halkin parasını carcur edeceğinize ,1 senedir zorda olan esnafa msjlar cekiyorsunuz,cop verginizi ,tabela verginizi odeyin diye,eger belediyenizin çok parası varsa ,esanfın vergilerini biz idedik deyin.bu zor zamanda belediyenizden gelen msjlarla esnafin moralini bozuyorsunuz,fethiye caddesinin aciliyeti yok,velakin yapsan ne olacak orada esnaf kalmadiktan sonra
Halim - Ersoy bende senin her habere muhalefetini anaokulu seviyesinde buluyorum yorum yapma haricinde Bi işin varmı senin
Gündoğdu - Klasik Fatma Başkan taktiği, önce ben yapacam sonra ben yapamam. Zaten senin yapacak gücün yok ki yapasın. Ne bilgi birikimin ne tecrüben nede vizyonun yeter orayı yapmaya.
Ender Turhan - Siyasi bir konuma yapmaya çalışmışsın ama beceremişsin.
Ersoy Kandemir - Şu eleştirileri ilkokul 5 seviyesinde bulduğumu belirtmek isterim!
Mahmut - Bu gazetedeki haberlerde aynı seviyede.
Atmaca - Bir seyi unutuyoruz baskanı tekırdaglılar seçmedi izmitliler secti onun için İzmiti vatandasın seciminie saygı duyun
Yazılan yorumlardan En Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler En Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı En Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.