YILDIZLI VE YILDIZ YOK
İstanbul BüyükşehirBelediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ’ın İzmit’te gerçekleştireceği Çınar Evler Projesi’nin temelini atmak üzere bugün İzmit’e geldi. İzmit Akpınar Arızlı’ya yapılacak sosyal konutların açılışı bugün gerçekleştirilen temel atma töreni ile yapıldı. Törene TBMM Başkanvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in yanı sıra, KİPTAŞ Genel Müdürü Mehmet Ali Kurt, CHP Kocaeli İl Başkan Vekili Bülent Sarı, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İyi Parti İl Başkan Vekili Çağlar Özer, çok sayıda partili ve belediye yöneticisi katıldı.
KİPTAŞ ÖNEMLİ BİR KURUM
Fatma Kaplan Hürriyet’in ardından kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bugün İzmit ile ortaya koyduğumuz ilk ürünün ortaya çıkarmanın keyfini yaşıyorum. Bu sürece katkı sunacak olan herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. İstanbul diyince bir konu hep ön planda. O da deprem. Aslında Türkiye’nin en büyük sorunu. Deprem kuşağındaki her kenti ilgilendiren bu konuya çözüm bulmamız gerekiyor. Bu proje sosyal konut projesi. Burdan üretilen sosyal konutla ilgili konuştuğumuz bir husus var. İnsanların mutlu edecek bir konut üretmek. Asgari oranda bazı koşulların sağlandığı mutlu oldukları bir ortamı sunmanın şart olduğunu söyledik. Son yıllarda yapılan sosyal konutlar tasarım açısından ne katıyor diye sorduğumuzda o soruların cevabını alamıyoruz. KİPTAŞ önemli bir kurumumuz.
BU ŞEKİLDE MÜMKÜN DEĞİL
TOKİ ve diğer kurumlarıyla 1 milyon konut ürettik diye sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı. Son 18 yılda. Ciddi bir başarı, kendilerini kutluyoruz. Ama 6.5 milyon konutu daha dönüştürmek zorundayız dedi. Bunun KİPTAŞ’la TOKİ’yle olması mümkün değil. Bir sisteme ihtiyaç var.
DEPREM BÖLGE KURULLARI
Fatma Başkanımız, burada bir dönüşüm kararı alacağı zaman bir Büyükşehir Belediyesi meclisinin kapısında beklemeyecek. Deprem Bölge Kurulları oluşturduk. Biz, binası yıkılmak üzere olan bir vatandaşın evinin dönüşü ile ilgili ona en uygun faizle hatta bana göre 0 faizle o evi sağlamadığımız sürece biz bir şey yapamayız. Deprem önemli bir konu, Kocaeli’de yaşanan deprem, Türkiye’de 2001 krizini getirmiştir. O dönemdeki travma bizi bu günlere getirmiştir.
FATMA HANIM’I SEVİYORUZ DİYE DEĞİL
Depremin dışında bugün yaptığımız, depremle mücadele dışında yaptığımız bir başka uygulamayı da söylemek istiyorum: Dayanışma. Fatma başkanımı çok seviyoruz diye işbirliği yapıyoruz dayanışması değil. Ben Türkiye’nin her bölgesini gezdim. Her partiyi gezdim.
AYNI ÇALIŞMALAR
Bu memleket bizim. Partizanlık belası bu memleketin sabrını zorlar durumda. Vatandaşa hizmetin önünde hangi akıl duruyorsa o akılla mücadele etmemiz lazım. Fatma Hanım ile bizim birçok alanda işbirliğimiz var. Aynı çalışmaları Türkiye’nin pek çok noktasında da yapıyoruz. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya kararlıyız. Şimdiden İzmitlilere hayırlı olsun. Anahtar teslim töreninde buluşmak üzere, hayırlı uğurlu olsun.
Yorum yazarak En Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan En Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler En Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı En Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak En Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan En Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler En Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı En Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(8)- ÖNCE İST SEÇMENINI FAKIR HALKINA İST DA KONUT YAP İMAMOGLU SANA OY VERDIK PİŞMAN ETME BIZI HIÇ EV ALMAMIŞ ASKERİ UCRET ÇLİŞAN KİŞİLERE SAHIP COK TOKIDEN KONUT VER
- İMAM OGLU İST TOPLU KONUT YAPACAK İST SEÇMENINI NIYE YAPMIYORSUN ASKERİ UCRETLİYİ EVI OLMAYAN EVLİ VEYA ÇOCUGU K
Ilahi adalet - BAK EKOCUUUUGIM BILE SEVMIYOR KADINI GORUYONUZ DIMI ULAN BOSA ISTANBULU KAZANMAMIS ADAM INSANDAN ANLIYOR HEHE
Hacı - Ya bırak bu işleri çok yüksek fiata ev yapıyorsunuz bu fiyatlara o dağın depesinde çimse ev almaz
Gündoğdu - Malesef ülkedeki sorunlar konuşarak çözülecek noktayı çoktaan geçti. Bu saatten sonra ne iktidar ne muhalefet sorun çözemez. Özellikle deprem için olmakla birlikte Türkiye nin her sorunu için bu böyle. En kötüsü de malesef millette bu kafada. Bu nedenle Olacak şu, deprem olacak ölen ölecek kalan yaşayacak. Ekonomi de böyle. Kriz çıkacak kalan kalacak diğerleri devam edecek. Malesef.
Kemal - Istanbul da büyük deprem bekleniyor. Git önce istanbul da yap.
Paşalı Hamit - Dua yuh yeme terbiyesiz
Chp Üyesi - Ekrem başkan doğru söylemiş fatma'yı kim seviyorki ancak çevresindeki yalakalar seviyor örgüt'te seven kimse yok kendini sevdiden sayğılar uzaklartırdı...
Yazılan yorumlardan En Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler En Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı En Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.